STIHL motorsag MS 194 C-E bensin

3 990 kr ink. MVA

MS194C-E

En lett motorsag fra STIHL som er velegnet for fjerning av buskas, kronereduksjoner og beskjæring av trær. Motorsagen er lett å starte takket være Easy2Start-funksjonen. Kombinasjonen av lett vekt, stor kraft og utmerket dreiemomentutvikling, gir sagen høy kutteytelse. Den har en manuell drivstoffpumpe og er utstyrt med et 3/8″ PM3-kjede og en 2-MIX-teknologimotor. Til tross for at den er så kraftig, er utslippene fra motoren så lave at den oppfyller de strenge grensene i EUs industriutslippsdirektiv, nivå 5.

Kategorier: ,

Beskrivelse

MS 194 C-E er en lett STIHL motorsag. Motorsagen er ideell for saging av fyringsved, byggearbeider og felling av mindre trær. Utstyrt med STIHL Easy2Start, primer og stoppknappfunksjon som sammen gjør motorsagen enkel å starte. Sagen er også utstyrt med integrert sverdmutter, 3/8″ PM3 kjede for høy skjæreeffekt og diagnoseport til service. 2-MIX motor gir lavt bensinforbruk og lave utslipp, slik at EU5-kravene oppfylles.

ⓘ Sikkerhetsadvarsel
Vi må gi deg denne informasjonen for at du skal være informert om og kunne vurdere farene ved en motorsag. Husk å bruke verneklær og verneutstyr hver gang du bruker motorsag.
Hvis noe er uklart, eller du har spørsmål, anbefaler vi å bestille motorsagen gjennom Klikk og hent, og hente motorsagen din hos en STIHL fagforhandler.

Mer informasjon finner du i instruksjonsvideoene her.

Detaljer

Teknisk data

CO2 verdi g/kWh 896
Effekt kW/hk: 1,4/1,9
EPA CERT FUEL CONSUMPTION glh: 0,632
EPA CERT FUEL CONSUMPTION l/h: 0,632
Lydeffektnivå dB(A) 1): 114
Lydtrykknivå dB(A) 1): 101
Sagkjededeling: 3/8 » P
Sylindervolum cm³: 31,8
Sverdlengde cm: 30
Vibrasjonsverdi høyre m/s² 2): 3,6
Vibrasjonsverdi venstre m/s² 2): 3,6
Vekt kg 3): 3,6
Vekt/effektforhold kg/kW: 2,6
1) K-Faktor ifølge RL 2006/42/EG = 2,5 dB(A)
2) K-Faktor ifølge RL 2006/42/EG = 2 m/s²
3) Vekt med tom tank, uten sverd og sagkjede

Mer informasjon

Standard

4-ports spyleteknikk
4-ports spyleteknikk
Denne teknikken reduserer ytterligere utslippet av skadelige stoffer. Via fire overføringskanaler ledes drivstoff-/luftblandingen inn i sylinderens brennkammer, der den virvles rundt kraftig før tenningen. Resultatet blir bedre utnyttelse av drivstoffet, og mindre andel uforbrent blanding i avgassene.
Antivibrasjonssystem
Antivibrasjonssystem
I eksakt beregnede buffersoner reduseres vibrasjonene som skapes av motoren og det roterende sagkjedet. Det gjør sagingen sikrere og mindre slitsomt.
STIHL Easy2Start
Easy2Start (E)
Med STIHLs Easy2Start har vi tatt ytterligere et steg for å forenkle og forbedre for deg som forbruker. Det kreves ikke lenger et kraftig rykk i startsnora for å starte din STIHL motorsag. Et rolig og lett drag – og saga er i gang! Med et standard startsystem kreves det at selve startsrykket er tilstrekkelig for å dra rundt veivakselen. STIHLs Easy2Start lagrer kraften i startsfjæren. Det er senere startsfjæren som drar rundt veivakselen, ikke startsnora.
Integrerte låsemuttere
Integrert låsemutter
Når du bytter skjæreutstyr sitter låsemutteren alltid igjen og det er derfor ingen risiko for at du skal miste den.
Kjedestramming fra siden
Kjedestramming fra siden
Kjedestrammingen sitter lett tilgjengelig på siden og utføres enkelt med et verktøy som følger med sagen. Du risikerer ikke at hånden kommer for nært kjedet slik som ved kjedestramming forfra.
Kompensator
Kompensator
Regulatoren i forgasseren hindrer drivstoffblandingen i å bli for fet ved økende tilsmussing av luftfilteret. STIHL kompensator registrerer dersom luftmengden minsker og struper da drivstofftilførselen slik at drivstoff-/luftblandingen alltid holdes optimal, selv om filteret er nesten helt tett. Filteret i en STIHL motorsag får derfor lange rengjøringsintervaller.
Primer
Primer
STIHL primer fyller forgasseren med bensin slik at den starter umiddelbart når det dras i startsnoren. Overflødig bensin returneres til tanken slik at motoren ikke skal bli rå.
Servicevennlig luftfiltersystem
Servicevennlig luftfiltersystem
Med det verktøyløse luftfilterlokket kommer du til luftfilteret og kan rengjøre kjapt og enkelt med ett håndgrep.
STIHL 2-MIX motor
STIHL 2-MIX motor
STIHLs drivstoffgjerrige 2-MIX motor med 1-i-4 kanalteknologi er meget effektsterk og har en enorm trekkraft, samtidig som drivstofforbruket er opptil 20 % lavere sammenlignet med lignende STIHL 2-takts motorer uten 2-MIX teknologi. Utslippet reduseres samtidig med opptil 50 %. Den oppfyller det europeiske avgassdirektivet EU II.
Ematic kjedesmøring
STIHL Ematic kjedesmøring
STIHL Ematic System reduserer forbruket av sagkjedeolje. Systemet består av Ematic-sverdet, Oilomatic-sagkjedet og en oljepumpe som kan regulere eller redusere mengden som transporteres. Gjennom disse komponentenes samhandling kommer all sagkjedeoljen dit den skal, uten svinn. Dermed kan oljemengden reduseres med inntil 50 %.
Stoppknappfunksjon
Stoppknappfunksjon
Betjeningsbryteren går automatisk tilbake til driftsstillingen etter at den er slått av. Den varme maskinen kan dermed startes direkte på nytt.
Verktøyløst tanklokk
Verktøyløst tanklokk
Den ene halvdelen av lokket kan vippes opp slik at tanklokket manøvreres som en vingemutter. Dette gjør at det ikke trengs noe verktøy når tanklokket skal åpnes eller lukkes.

Instruksjonsvideoer

Vi anbefaler alle lære seg å håndtere og ta vare på sin sag.