STIHL MS 500i W bensin Motorsag-

20 390 kr ink. MVA


Første motorsag med elektronisk drivstoffinnsprøytning, STIHL Injection. Sagen har også det beste vekt-/effektforhold på markedet. Ideelt egnet for kapping og bearbeiding av stor skog og harde trematerialer som f.eks eik.

PÅ LAGER

  • 50 cm sverdlengde
  • Lav vekt, beste vekt-effekt-forhold noengang
  • Ekstrem akselerasjon
  • M.m.
Varenummer: 11472000003 Kategorier: , Stikkord: , , ,

Beskrivelse

Første motorsag med elektronisk drivstoffinnsprøytning, STIHL Injection. Sagen har også det beste vekt-/effektforhold på markedet. Ideelt egnet for kapping og bearbeiding av stor skog og harde trematerialer som f.eks eik. Maskinens lave vekt i kombinasjon med injectionsystemet gjør at maskinen har en ekstrem akselerasjon. Optimert barkstøtte, HD2-filter med svært god filtreringsevne, integrerte muttere på kjededrevsdekselet, verktøyløst filterdeksel, mengderegulerbar høyeffekts oljepumpe for høy mateytelse samt verktøyløse tanklokk for trygg og enkel påfylling av drivstoff er detaljer som gjør denne sagen til en ener. Leveres med komfortabel håndtaksoppvarming.

ⓘ Sikkerhetsadvarsel
Vi må gi deg denne informasjonen for at du skal være informert om og kunne vurdere farene ved en motorsag. Husk å bruke verneklær og verneutstyr hver gang du bruker motorsag.
Hvis noe er uklart, eller du har spørsmål, anbefaler vi å bestille motorsagen gjennom Klikk og hent, og hente motorsagen din hos en STIHL fagforhandler.

Mer informasjon finner du i instruksjonsvideoene her.

Mer informasjon

Antivibrasjonssystem

I eksakt beregnede buffersoner reduseres vibrasjonene som skapes av motoren og det roterende sagkjedet. Det gjør sagingen sikrere og mindre slitsomt.

Bilde av Stihl MS 500i W motorsag

Beste Vekt-/effektforhold noengang

STIHL Injection står for beste vekt-/effektforhold samt kompakt design, altså mer effekt med sammenlignbar vekt og størrelse.

Illustrsjon av STIHL motorsags dekompresjonsventil

Dekompresjonsventil

STIHL dekompressjonsventil gjør starten lett og komfortabel. Ventilen reduserer kompressjonstrykket i sylinderen og dermed motstanden i startsnoren.

sthil elastostart

ElastoStart

Primeren, den manuelle drivstoffpumpen, dekompresjonsventilen og ElastoStart-håndtaket, et fjærende startshåndtak, reduserer tilsammen motstanden i startsnora med 50 %.

bilde STHIL motorsags primer knapp

Enkel å starte

Utrolig enkel å starte: pump på primeren, dra i startsnoren.

HD2-Filter

HD2 luftfilteret av PET-materialet har mikroskopiske luftspalter som hindrer at selv små støvpartikler kommer inn i motoren. Dette reduserer motorens slitasje og forlenger maskinens levetid. Filterets store overflate øker også intervalltiden mellom hver rengjøring. Kan enkelt rengjøres med såpe og vann.

 

Integrert låsemutter

Når du bytter skjæreutstyr sitter låsemutteren alltid igjen og det er derfor ingen risiko for at du skal miste den.

 

Justerbar oljepumpe

Gjør det mulig å finjustere oljetilførselen helt etter eget behov. På E-merket står motorsagen i økonomistilling og oljeforbruket kan da reduseres med opptil 50 %. Ved bruk av langt sverd og veldig tørt trevirke kan oljemengden justeres opp manuelt.

 

Kjedestramming fra siden

Kjedestrammingen sitter lett tilgjengelig på siden og utføres enkelt med et verktøy som følger med sagen. Du risikerer ikke at hånden kommer for nært kjedet slik som ved kjedestramming forfra.

Optimert barkstøtte

Tannlengden til barkstøtten har blitt tilpasset konturen av et tre. Motorsagen får et bedre tak når du kutter.

Optimert kjededrevsdeksel

Det flate og smale kjededrevsdekselet med integrerte glidelister og styrekanter gjør at man bruker mindre kraft ved kvisting, samtidig som det gir en meget god flisutmating. Dette gjør at sannsynligheten for pakking av flis i dekselet reduseres betraktelig.

  

Sensor og effektregisterstyring

De innebygde sensorene og effektregistrerstyringen til MS 500i garanterer en optimal motoreffekt ved alle bruksområder.

Siktelinje

På maskinens starthus er det laget en sikteanretning/linje som er til god hjelp for å bestemme fallretningen til treet.

STIHL Ematic med optimert oljepumpesystem

Med det optimerte oljepumpesystemet, kan oljeforsyningen økes. Spesielt under støvete forhold eller arbeid med lange sverd, er dette en fordel.

Bilde av STIHL injection I direkte bensin insprøuting

STIHL Injection (i)

I står for injection, dvs direkte bensininnsprøytning i motoren. Dette gir mye bedre motoreffekt, ekstremt bra akselerasjon og enklere prosedyre ved start/stop.

Varme i håndtaket

Varme i håndtaket (W), en behagelig detalj når det er kaldt og fuktig ute. Det oppvarmede håndtaket holder hendene varme og gjør arbeidet lettere og mer behagelig. Slås av og på manuelt etter eget behov.

Verktøyløst tanklokk

Den ene halvdelen av lokket kan vippes opp slik at tanklokket manøvreres som en vingemutter. Dette gjør at det ikke trengs noe verktøy når tanklokket skal åpnes eller lukkes.

Instruksjonsvideoer

Vi anbefaler alle lære seg å håndtere og ta vare på sin sag.

Detaljer

CO2 verdi g/kWh: 707
Effekt kW/hk: 5/6,8
EPA CERT FUEL CONSUMPTION glh: 0,715
EPA CERT FUEL CONSUMPTION l/h: 2,707
Lydeffektnivå dB(A) 1): 119
Lydtrykknivå dB(A) 1): 106
Sagkjededeling: 3/8 »
Sylindervolum cm³: 79,2
Sverdlengde cm: 50
Vibrasjonsverdi høyre m/s² 2): 4
Vibrasjonsverdi venstre m/s² 2): 4,2
Vekt kg 3): 6,3
Vekt/effektforhold kg/kW: 1,3

1) K-Faktor ifølge RL 2006/42/EG = 2,5 dB(A)
2) K-Faktor ifølge RL 2006/42/EG = 2 m/s²
3) Vekt med tom tank, uten sverd og sagkjede