STIHL MS 181 C-BE Motorsag

4 390 kr ink. MVA

stihl LOGO

 • Antivibrasjonssystem
 • Easy2Start
 • Hurtigstrammin av kjede
 • Verktøyløst tanklokk
 • Vekt 4,6 kg
Varenummer: 11392000409 Kategorier: , Stikkord: ,

Beskrivelse

STIHL motorsag med svært lave vibrasjoner og utrolig høy komfort. Utstyrt med blant annet langtids luftfiltersystem med forfiltrering, hurtigstramming av kjedet (B) og Easy2Start (E). Ideell til kapping av fyringsved, bygningsarbeid og felling av små trær. Barkstøtte av metall for enkel og sikker føring av sagen i snittet.

Tekniske data

Tekniske data

Tekniske data Verdi
Sylindervolum cm³ 31,8
Effekt kW/hk 1,5/2
Vekt kg 1) 4,6
Vekt/effektforhold kg/kW 3,1
Sverdlengde cm 35
CO2 verdi g/kWh 1.039
Lydtrykknivå dB(A) 2) 100
Lydeffektnivå dB(A) 2) 112
Vibrasjonsverdi venstre m/s² 3) 3,5
Vibrasjonsverdi høyre m/s² 3) 3
Sagkjededeling 3/8 » P
Standard kjede PICCO MINI 61 PMN
Tankvolum l 0,27
STIHL Oilomatic sagkjeder PM3 1,1 mm, 35 cm: 3.610 000 0.050

Utstyr

Standard utstyr

 • 4-ports spyleteknikkZoom
  4-ports spyleteknikk

  Denne teknikken reduserer ytterligere utslippet av skadelige stoffer. Via fire overføringskanaler ledes drivstoff-/luftblandingen inn i sylinderens brennkammer, der den virvles rundt kraftig før tenningen. Resultatet blir bedre utnyttelse av drivstoffet, og mindre andel uforbrent blanding i avgassene.

 • AntivibrasjonssystemZoom
  Antivibrasjonssystem

  I eksakt beregnede buffersoner reduseres vibrasjonene som skapes av motoren og det roterende sagkjedet. Det gjør sagingen sikrere og mindre slitsomt.

 • Easy2Start (E)Zoom
  Easy2Start (E)

  Med STIHLs Easy2Start har vi tatt ytterligere et steg for å forenkle og forbedre for deg som forbruker. Det kreves ikke lenger et kraftig rykk i startsnora for å starte din STIHL motorsag. Et rolig og lett drag – og saga er i gang! Med et standard startsystem kreves det at selve startsrykket er tilstrekkelig for å dra rundt veivakselen. STIHLs Easy2Start lagrer kraften i startsfjæren. Det er senere startsfjæren som drar rundt veivakselen, ikke startsnora.

 • Enhåndsbetjening
  Enhåndsbetjening

  Samtlige av sagens funksjoner som start, drift og stopp styres enkelt og greit med høyre hånd, via en spak på det bakre håndtaket.

 • Hurtigstramming av kjedetZoom
  Hurtigstramming av kjedet

  Kjedet strammes helt uten bruk av verktøy – enklere kan det ikke bli! Etter å ha løsnet kjededrevsdekselet, strammes kjedet enkelt via et stillhjul, helt uten verktøy.

 • KompensatorZoom
  Kompensator

  Regulatoren i forgasseren hindrer drivstoffblandingen i å bli for fet ved økende tilsmussing av luftfilteret. STIHL kompensator registrerer dersom luftmengden minsker og struper da drivstofftilførselen slik at drivstoff-/luftblandingen alltid holdes optimal, selv om filteret er nesten helt tett. Filteret i en STIHL motorsag får derfor lange rengjøringsintervaller.

 • Langtids luftfiltersystem med forfiltreringZoom
  Langtids luftfiltersystem med forfiltrering

  Innsugingsluften settes i rotasjon av svinghjulet. Sentrifugalkraften slipper ut større støvpartikler over den avgrensede rampen. Luften som når luftfilteret via en innsugingskanal er så godt som fri for partikler. Til sammenligning med vanlige filtersystem bidrar dette til mye lengre rengjøringsintervaller.

 • PrimerZoom
  Primer

  STIHL primer fyller forgasseren med bensin slik at den starter umiddelbart når det dras i startsnoren. Overflødig bensin returneres til tanken slik at motoren ikke skal bli rå.

 • STIHL 2-MIX motorZoom
  STIHL 2-MIX motor

  Under innsugingsprosessen legger det seg en friskluftpute mellom det forbrente materialet (eksosen) i sylinderen og de uforbrente avgassene i veivhuset. Denne luftputen reduserer tapet av den uforbrente drivstoffblandingen og minsker på denne måten belastningen på miljøet og deg som bruker.

 • STIHL Ematic kjedesmøringZoom
  STIHL Ematic kjedesmøring

  STIHL Ematic System reduserer forbruket av sagkjedeolje. Systemet består av Ematic-sverdet, Oilomatic-sagkjedet og en oljepumpe som kan regulere eller redusere mengden som transporteres. Gjennom disse komponentenes samhandling kommer all sagkjedeoljen dit den skal, uten svinn. Dermed kan oljemengden reduseres med inntil 50 %.

 • Verktøyløst tanklokkZoom
  Verktøyløst tanklokk

  Den ene halvdelen av lokket kan vippes opp slik at tanklokket manøvreres som en vingemutter. Dette gjør at det ikke trengs noe verktøy når tanklokket skal åpnes eller lukkes.

Tilbehør

Tilbehør

Kjedebeskytter, opptil 35 cm sverdlengdeZoom

Kjedebeskytter, opptil 35 cm sverdlengde

Robust kjedebeskytter for sikker transport og oppbevaring av din motorsag. Beskytter både kjedet og brukeren. Passer til sverdfestet 3005, opptil 35 cm.

Motorsagkoffert, finèrZoom

Motorsagkoffert, finèr

Stor kasse i finér med innvendig kasse for verktøy/tilbehør. For motorsager opptil MS 500i.

Kombinøkkel Zoom

Kombinøkkel

Praktisk verktøy til alle STIHL motorsager (ikke MS 171, MS 181, MS 211, MS 192). For etterstramming av kjedet og for å bytte sverd, kjede og tennplugg.

Laser 2i1 til MS 171 - MS 291 (ikke W-modellene)Zoom

Laser 2i1 til MS 171 – MS 291 (ikke W-modellene)

2-in-1 laseren med fallretningsindikator og kappehjelp i ett. For riktig tilkapping av korte trestykker uten tidkrevende måling og som fallretningsviser for kontroll av skjærene og fallretningen. Demonstrasjonsvideo på DVD følger med. Passer til motorsagene MS 171 – MS 291. Ikke egnet for sager med varme i håndtaket (W).

Motorsagskoffert, oransje plastZoom

Motorsagskoffert, oransje plast

I slagfast polymer. For sikker oppbevaring og transport av bensin og batteridrevne motorsager med sverdlengde kortere enn 45 cm (ikke til elektriske motorsager og bensinmotorsager med sverd lengre enn 45 cm).

MultifunksjonsverktøyZoom

Multifunksjonsverktøy

Praktisk og multifunksjonelt kvalitetsverktøy i robust materiale som gir enkel tilgang til alt av nødvendig verktøy. Skrutrekker på 3,5 mm som kan brukes til å justere forgasseren og rengjøre sporene, Torx-skrutrekker TX 27 og kombinøkkel for tennplugger og flensmuttere.

Servicekit til motorsag Zoom

Servicekit til motorsag

Praktiske servicekit med tennplugg, luftfilter og bensinfilter. Et praktiskt kit som sikrer maskinens driftssikkerhet ytterligere. Kit som passer til MS 170/180 og til MS 171/181/211.

Laser 2i1 til MS 171 - MS 291 (ikke W-modellene)Zoom

Laser 2i1 til MS 171 – MS 291 (ikke W-modellene)

2-in-1 laseren med fallretningsindikator og kappehjelp i ett. For riktig tilkapping av korte trestykker uten tidkrevende måling og som fallretningsviser for kontroll av skjærene og fallretningen. Demonstrasjonsvideo på DVD følger med. Passer til motorsagene MS 171 – MS 291. Ikke egnet for sager med varme i håndtaket (W).